نام پدر: محمد رضا - متولد: 134۰ - زادگاه: روستای مهکی رومشکان
آقای ملکشاهی در خرداد سال 1340 ه.ش در رومشکان یکی از بخش های باستانی از توابع شهرستان کوهدشت در خانواده ای مذهبی و متدیّن چشم به جهان گشود، پدر با توجه به درخت کهن اعتقادات خویش از واژه مقدس الله بهره جسته و نام نیکوی الهیار را مانند تاجی بر سر فرزند می گذارد تا خداوندگار کریم در تمام امور دنیا و آخرت یار و نگهدار او باشد.
نهال پدر، دوران کودکی را در زادگاهش سپری می کند و تحصیلات ابتدایی را در همان جا به پایان می رساند، امّا محرومیّت های منطقه باعث می شود که فرزند دانش پژوه، دوری خانواده را به جان بخرد و برای ادامه تحصیلات راهنمایی و دبیرستان راهی دیار غربت شود.
او نزدیکترین شهرهای همجوار را برای ادامه تحصیل برمی گزیند(درّه شهر، کوهدشت و خرم آباد) و بار و بنه اش را برمی بندد و در سن نوجوانی هفت سال زندگی خود را در غربت تجربه می کند و تحصیلات راهنمایی و دبیرستان را با موفّقیت به پایان می رساند.
او در سال 1361 در کنکور سراسری در رشته دینی و عربی تربیت معلم شهر مقدس قم پذیرفته شد و از محضر اساتیدی چون آیت الله مظاهری، امینی و مشکینی کسب علم نمود. پس از فارغ التحصیلی، هنوز یک سال از شغل مقدس معلّمی او در دبیرستان های رومشکان نگذشته بود که در سال 1364 در آزمون سراسری در رشته علوم قضایی دانشگاه تهران پذیرفته شد.
پس از تحصیلات دوره ی کارشناسی در سال 1368 در حوزه ی حقوق و علوم قضایی به قوّه ی قضاییه راه یافت و در قسمت دادیاری نظامی استان لرستان و کرمانشاه مشغول به خدمت گردید.
در سال 1370 در دادگاه انقلاب اسلامی خرّم آباد شغل قضاوت به او سپرده شد و به عنوان حاکم شرع این شهرستان منصوب گردید.
در سال 1374 به عنوان قائم مقام رئیس کل دادگستری دادگاه های انقلاب اسلامی خرّم آباد با احکام متعدد قضایی د راجرای عدالت و احکام شرعی و قانونی و ارتباط سالم با مردم منصوب گردید، که بعدها این دوران، دوران طلایی دستگاه قضایی در استان لرستان نام گذاری شد.
در سال 1375 با حکم ریاست محترم قوّه ی قضاییه آیت الله یزدی به عنوان رئیس کل دادگستری استان لرستان برگزیده شد، ولی همچنان بدون هیچگونه حب بغضی و با قدرت تدبیر والای خویش و آشنایی با آداب و رسوم قومی قبیله ای و مردم مداری و قضاوت به حق و شایسته خود توانست دل های مردم را تسخیر کرده و حضورش سوپاپ اطمینانی باشد که حقی از کسی ضایع نمی گردد.
در سال 1385 با توجه به مشکلات قضایی کلان شهری مانند کرمانشاه و توانایی های محک خورده ی ایشان از طرف آیت الله شاهرودی ریاست محترم قوّه ی قضاییه به عنوان رئیس کل دادگستری استان کرمانشاه منصوب گردید.
در همین دوره بود که استان کرمانشاه از نظر اجرای عدالت و بررسی های قضایی یکی از پنج استان امن کشور معرفی شد.
لازم به ذکر است که ایشان در مراحل مختلف خدمت گذاری در پست های متفاوت، مورد تکریم و تقدیر مسئولین نظام مقدّس جمهوری اسلامی ایران از جمله رؤسای قوّه ی قضایّیه قرار گرفته است.
در سال 1389 با حکم آیت الله آملی لاریجانی ریاست محترم قوّه ی قضاییه ضمن ارتقای پایه ی قضایی به عنوان معاون قضایی دیوان عدالت اداری کل کشور منصوب گردید.
دیوان عدالت اداری یکی از ارکان اصلی اجرای عدالت و برقراری نظم بین مردم و دستگاههای دولتی در نظام جمهوری اسلامی ایران است.
خلاصه ای از سوابق خدمتی و اجرایی آقای ملکشاهی
۱. رزمنده بسیجی در جبهه های حق علیه باطل در غرب کشور(قرارگاه سیدالشهدا)
۲. عضو شورای نظارت بر انتخابات(شورای نگهبان) استان لرستان
۳. ریاست شورای نظارت بر انتخابات (شورای نگهبان) استان لرستان
۴. مسئول تعذیرات حکومتی در استان لرستان
۵. بازرس ویژه انتخابات استان لرستان
۶. مشاور رئیس ستاد اجرایی اصل چهل و نه فرمان حضرت امام (ره)
۷. مشاور رئیس سازمان بازرسی کل در استان لرستان
۸. ریاست گزینش قوّه ی قضاییّه در استان لرستان
۹. عضو شورای امر به معروف و نهی از منکر استان لرستان
۱۰. رئیس هیأت رسیدگی به تخلفات اداری دادگستری های استان لرستان و کرمانشاه
۱۱. تدریس در دانشگاه های استان لرستان و کرمانشاه
۱۲. عضو هیأت علمی کار آموزی قضایی دادگستری استان لرستان
۱۳. رئیس کل دادگاه های انقلاب اسلامی استان لرستان و دادگاه های نظامی به مدت سیزده سال
۱۴. مدیر کل دادگستری در استان های لرستان و کرمانشاه به مدت دوازده سال
۱۵. همکاری افتخاری با جهاد سازندگی در امر سازندگی کشور
۱۶. معاون قضایی دیوان عدالت اداری کل کشور از سال 1389 تا کنون
نظرات شما عزیزان: